BURN-OUT


Wat is een burn-out?

In het kort: een uitputting van ons lichaam en onze geest als gevolg van langdurige stress, waardoor je moe, neerslachtig en apathisch wordt. 

Je hebt een kort lontje, bent prikkelbaar, vindt in weinig dingen vreugde en voelt je fysiek en mentaal uitgeput.

Burn-out is sinds 2019 door de WHO erkend als een medisch syndroom en werd omschreven als 'gevolgen van slecht beheerde stress op de werkplek.'

 

 

Burn-out is vaak echter niet gelimiteerd tot de werkplek, en laat zich meestal overal voelen, ook in de privé-sfeer, en als je er niets aan doet, kom je al gauw in een neerwaartse spiraal terecht.Heb ik een burn-out?

Wil je weten of je een burn-out hebt, of er tegenaan hikt?


Doe dan de korte test.


Hoog gescoord? De meesten van ons gaan niet goed om met stress, omdat ons nooit is geleerd HOE we ermee moeten leren omgaan. We lopen onszelf voorbij, multi-tasken dat het een lieve lust is, lopen van hot naar haar en zijn dan verbaasd als ons lichaam protesteert.


 

Gelukkig zijn wij mensen nooit te oud om te leren en kunnen slechte gewoontes afgeleerd worden en omgezet in goede, nieuwe.

 

Wil je weten hoe? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek en laat ons samen kijken hoe ik jou hieruit kan helpen.